Amit tudni kell

Házirendünk

KEDVES LÁTOGATÓNK

Üdvözli a Kovács-tó!

Ha már ennél a menüpontnál jársz, az azt jelenti, hogy felkeltettük érdeklődésed a szabályzatunk iránt! Kérlek, olvasd át figyelmesen a követelményeinket!
 1. Házi kedvencüket higiéniai és biztonsági okokból nem lehet behozni a területre!
 2. 16 éven aluliak, halvédelmi szempontok miatt nem horgászhatnak a tavon! Számukra javasoljuk a Csatornánkat, vagy Feederes tavunkat!

A foglalás menete:

A honlapunkon szereplő foglaltsági táblázat megtekintése után, telefonos egyeztetéssel lehetséges a helyfoglalás a 06/30-337-9444-es telefonszámon!

A foglalás után, a túra költségének 50%-át 14 napon belül a honlapon feltüntetett számlaszámra kell elutalni!

Az utalás közleményében szerepelnie kell a foglaló nevének, a foglalt állásnak, és a foglalt időpontnak a minél gyorsabb és könnyebb beazonosítás érdekében!

A tranzakció sikerességéről az utalást követő napokban javasolt érdeklődni a 06/30-337-9444-es telefonszámon!

A foglaló személyesen is rendezhető a tavon! Szép kártyával történő fizetés csak személyesen lehetséges, a szabadidő zsebet kiválasztva!

Érkezés, be-check:

Kérjük, vedd figyelembe a feltüntetett érkezési időpontokat! Javasolt érkezés 20-30 perccel hamarabb. Ekkor a kollegáink, ismertetik a szabályzatot, és egyeztetik az adataidat. A fennmaradó költségek kiegyenlítésén túl, 20.000 Ft-ot kaucióként a recepción kell letétbe helyezned, melyet távozásod előtt visszakapsz, ha az erre vonatkozó feltételek teljesülnek.

Ha jóval korábban érkeztél, a gépkocsidnál vagy a horgászboltban töltheted el az időt. Nincs lehetőség hamarabb elfoglalni a horgászállást, mert a karbantartási, takarítási munkák zajlanak.

Miután minden adminisztráció sikeresen megtörtént, kollégáink felkísérnek a Horgászállásra. Önálló közlekedésre NINCS lehetőség!

A felszerelések meglétét, a halőr a faház elfoglalását követően ellenőrzi, addig semmiképpen nem lehet megkezdeni a horgászatot! A halőrök jogosultak a horgász felszerelési tárgyainak, csomagjainak, és gépkocsijának ellenőrzésére és átvizsgálására. Kérjük a készséges együttműködést

Autó használat:

A horgászállások megközelítése lehetséges autóval, azonban a tó területén a túra végéig tilos a tavon közlekedni vele!

Az autót az állások melletti parkolóban kell elhelyezni úgy, hogy a forgalmat még átmenetileg se korlátozza!

Amennyiben a tó területét időközben is szeretnétek elhagyni (pl.: bolt, kirándulás, stb.) az autót a halőrháznál található nagy parkolóban szíveskedjetek elhelyezni!

Horgászat elkezdésének lépései:

A felszerelések ellenőrzése (merítő, botok, stb.) után elkezdődhet a horgászat!

A Faházas tavon,a csónak először csak le bójázásra használható! Kérjük, ilyenkor a bója fejeket ellenőrizzék, annak esetleges elem cseréjét jelezzék kollegáinknak! Csónakos etetés csak a megjelölt időpontokban lehetséges, tehát helykeresés után csónakból történő etetésre még nincs lehetőség! Az etetésre megjelölt időpontok a Faházas tavon reggel 7:00-8:00, és délután 16:00:17:00!

A Nomád tavon az első perctől kezdve lehet használni a csónakot, etetéshez és behúzáshoz egyaránt szektoron belül! Itt csónak használati limit nincs, de kérjük az etetés mértékét az ésszerűség határain belül meghatározni!

A tavon szükséges elvárások, ellenőrzések:

Győződj meg a horgászhelyen az épülethez tartozó eszközök épségéről, meglétéről! (Eszközlista).Saját halvédelmi eszközök is használhatóak előzetes egyeztetés alapján!

 1. Nagyméretű mérlegelő és pontybölcső (mi biztosítjuk)
 2. Sebfertőtlenítő (mi biztosítjuk)
 3. Sűrű szövésű BOJLIS merítő SZAKADÁSMENTES (MIN 100 cm x 100 cm, szétszedhető, nem merev keretes!)
 4. Botonként, 1 horog megengedett, maximum 4-es méret mely szigorúan szakáll nélkülinek kell lennie!! Lenyomott szakállú horog sem elfogadott!!
 5. A fő zsinór legnagyobb átmérője 0,28 mm lehet a Faházas tavon, míg a Nomád tavon akár 0,35mm is lehet.
 6. Fonott fő zsinór használata tilos! Dobóelőtétként viszont alkalmazható
 7. Kizárólag elhagyós végszerelék használható (forgókapocs illetve nagyméretű csomó az ólom vagy etető kosár felett nem alkalmazható!)
 8. 3,9 m-nél hosszabb bot és 3,5 lb-nál erősebb dobósúlyú bot használata tilos horgászat céljából, kivéve feeder bot melynek a hossza elérheti a 4,20 m-t is.
 9. Leadcore rendeltetésszerű használata engedélyezett!
 10. Minimum 50-es méretű orsót lehet használni, melynek a fékje letapadás mentes!
 11. Stégen kizárólag Rod podról lehet horgászni. Stég talpak és leszúrók használata tilos!
  A stégek kettő rod pod kényelmes elhelyezésére vannak kialakítva!
  A bottartó állványokon kötelező a rádiós kapásjelző használata!ű
  A horgászat a stégről történik a hal fárasztásával egyetemben!

Horgászat:

A halak és a vendégek érdekében a horgásztó egész területén kamerarendszer működik! Munkatársaink folyamatosan ellenőrzik kamerán keresztül a halakkal való bánásmódot!

Ha eljutottunk kapásig, kérjük, a lehető legkörültekintőbben és megfelelő kíméletességgel hajtsuk végre a fárasztást! Közben kérjük meg horgásztársunkat, hogy ellenőrizze a merítéshez, mérlegeléshez és fotózáshoz szükséges eszközök meglétét.

Egy álláson maximum 6 bottal lehet horgászni!

A hal megszákolásánál minden esetben szétszedett merítő fejjel helyezzük a bölcsőbe a halat! Tokhalat szigorúan tilos szákolni, itt a mérlegelőt kell használni! A bölcsőben, bő vízben egyszerre csak 1 hal lehet.

A halakat a tó által biztosított szájfertőtlenítővel visszaengedés előtt le kell kezelni!

A halat elsőnek mérjük, majd utána fotózzuk!.

A halakat igyekezzünk minél hamarabb visszaengedni az életterébe, fotózás után egyből engedjük vissza (Max.: 5 perc)! Halat fotózás céljából körbe adni, letárolni, illetve állva fotózni szigorúan Tilos!

Hal elejtése azonnali szankciókat von maga után! (Kaució elvesztése, horgászat felfüggesztése a tavon, kártérítés kezdeményezése). Kollegáink a hallal való bánásmódot szigorúan ellenőrzik!

Vendég illetve kísérő, a halat nem fáraszthatja, nem fotózkodhat vele, csak és kizárólag az a horgász, aki rendelkezi érvényes állami horgászjeggyel!

Kérjük vendégeinket, ügyeljenek a környezet tisztaságára és a horgászhelyet olyan állapotban átadni, mint ahogyan átvették!

Etetés:

A pelletek délután kerülnek kiadásra! Ezeket térítésmentesen megkapja minden horgászház. Kérjük a pelletes vödröket elmosva visszaadni a kollegánknak!

A tavon a spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár, PVA, parittya és a katapult technikák egyaránt használhatóak. Az etetés mennyiségére korlát nincs, de kérjük a Tisztelt Vendégeinket, hogy ésszerű mennyiséggel készüljenek. A hozott Bojli, pellet, dip, aroma, pop-up, stb., minőség-ellenőrzés céljából kötelező a halőr számára bemutatni. Kutyatáppal való etetés és ismeretlen eredetű anyagokkal etetni tilos!

Bojli, pellet, dip, aroma, pop-up bojlik, wafterek és a modern pontyhorgászat minden csalizási formája engedélyezett, de a por alapú etetőanyag („klasszikus” ETETŐANYAG) és magvak használata semmilyen formában NEM ENGEDÉLYEZETT, még csalizás szintjén sem!!! Ennek oka, hogy apró hal nincs a tóban, ami ezeket az anyagokat hasznosítaná, valamint az iszapréteget indokolatlanul növeli, és az esetleges gyenge minőségű csalogató anyagok bekerülése, a víz minőségét is drasztikusan rontaná. Ezen intézkedés igyekszik a lehető legjobb életkörülményeket biztosítani a tóban található egyedülálló halállománynak.

Csónak használat szabályai:

 • Csónak és etetőhajó használata engedélyezett a szerelékek behordásához! (Nomád-Tó)
 • Csónak és etetőhajó használata engedélyezett az etetés elvégzéséhez! (az etetőhajó kizárólag a Nomád-Tavon használható)
 • Csónakot csak és kizárólag mentőmellény használatával lehet igénybe venni!
 • Csónakot mindenki saját felelősségre használhatja, az országos és Uniós Vizi közlekedés szabályainak betartásával!
 • Kiskorú nem tartózkodhat a csónakban!
 • Csónakot ittas állapotban használni Szigorúan Tilos!
 • Csónakos fárasztás NEM ENGEDÉLYEZETT!
 • Éjszakai csónak használat csak kivilágítva lehetséges! (Horgász használja fejlámpát, stb.)
 • Saját csónak használata nem engedélyezett!
 • Saját elektromos motor használható, halőri ellenőrzést követően!
 • Robbanómotor használata TILOS!
 • Indokolatlan csónak használat TILOS!
 • Saját dőlő bója használata engedélyezett!
 • H-bója és más jelölő eszköz használata TILOS!

Éjszaka:

Zuhanyzási lehetőség díjtalanul 0-24 órában biztosított, a horgászbolt mellet található szaniter konténerben.

- A horgászok kerüljék a kiabálást, hangoskodást, másokat zavaró viselkedést, a mértéktelen alkoholfogyasztást. A horgász minden esetben felelősséggel tartozik a vendégeiért és azok tetteiért.

Bár nem szondáztatunk meg senkit, de aki alkoholos állapotban nem ura önmagának, az nem folytathatja a horgászatot. Amennyiben nem követi a halőr utasításait, el kell hagynia a területet. Mivel közösségi felelősség van, a vele egy horgászhelyen horgászókra is vonatkozhat a tilalom

Vendégek fogadása:

A horgász vendéget csak a tó nyitvatartási idejében fogadhat, korlátozott számban!

Minden esetben kérjük, a vendégek jelentkezzenek be a halőr háznál a kollegáinknál! Spontán besétálás nem megengedett. Látogató jegyet nem alkalmazunk!

A horgász a vendégeiért vállalja a felelősséget! Az ő kötelessége a horgászrend megsértőjét figyelmeztetni, a szabálytalanságot haladéktalanul megszüntetni. Súlyos esetekben a halőrnek joga van a vendéglátó horgászt akár azonnal kitiltani a tóról.

A Vendégeknek a zárás előtt fél órával el kell hagyniuk a tó területét. Az esti zárás és a reggeli nyitás közötti időszak megállapítására a horgászbolt nyitva tartási ideje a mérvadó

Kicheck:

Horgászat befejezésekor, összepakolás utána minden esetben kollegáinkat értesíteni kell, a már korábban említett telefonszámon.

Ő ellenőrizni fogja az eszközök meglétét, a tisztaság állapotát, ide tartozik a ház, stég és a csónak tisztán történő átadása is! A faházban elhelyezett berendezésekért, illetve az esetlegesen okozott károkért a horgászok felelnek.

Távozás előtt a horgászok vissza kapják leadott dokumentumokat, illetve kauciójukat (amennyiben a ház tisztán lett átadva, illetve semmilyen kár nem keletkezett), továbbá ha új vendégről van szó, akkor bekerül a regisztrált horgászok névsorába.

Foglalás lemondása, módosítása:

Az átutalt összeget foglalóként kezeljük, a PTK. 2013 évi V. törv. XXVI. fejezet értelmében.

Lemondást telefonon kell jelezni a +36 30 337 944 számon, ezt követően még aznap, a tokajikovacsto@yahoo.com címre el kell küldeni az emailt, név, időpont, lemondás oka, utalási név stb. adatokkal, a beazonosíthatóság miatt.

A foglalás lemondása esetén a visszatérítendő összeg mértéke:

 1. Ha az írásos visszamondás időpontja az érkezés napját megelőző 30 napon túli, a foglaló 50%-a visszaigényelhető.
 2. Ha a visszamondás 30 napon belül történik, a foglaló nem jár vissza.
 3. Időpont módosításra az eredeti érkezés előtt legalább 30 nappal van lehetőség. Módosítási díj 5.000 Ft.

A horgászhely lefoglalása, egy szerződés alapja, amely a foglaló átutalásával válik élővé.

Kit véd a foglaló?

 1. Elsősorban Önt. Mi elkötelezettséget vállalunk arra, hogy az adott időpontban a horgászhely mindenképpen az Ön rendelkezésére álljon. Amennyiben ezt nem tudnánk teljesíteni, a foglaló dupláját fizetjük vissza.
 2. Másodsorban védi a Horgásztó üzemeltetőjét attól, hogy felelőtlen foglalások miatt, ne utasítson el potenciális ügyfeleket egy adott időpontra, abban a tudatban, hogy már a helyet más lefoglalta. Ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a foglalást kellő komolysággal tegye meg, és ne próbáljon később hatást gyakorolni a foglaló visszaigénylésére, különféle indokra hivatkozva.

NYITVATARTÁS:

jan. 4. - feb. 28.

8:00 - 16:00

már. 1. - már. 31.

7:00 - 16:00

ápr. 1. - máj. 31.

7:00 - 17:00

jún. 1. - aug. 31.

7:00 - 18:00

szep. 1. - szep. 30.

7:00 - 17:00

okt. 1. - nov. 30.

7:00 - 16:00

dec. 1. - dec. 24.

8:00 - 16:00

CÍMÜNK:
3910 Tokaj, Tiszaladányi út (külterület)

FOGLALÁS:
Foglalni személyesen vagy az alábbi telefonszámon: +36 (30) 337-9444

FACEBOOK:
facabook.com/tokajikovacsto1

INSTAGRAM:
@tokaji.kovacsto