Amit tudni kell

Házirendünk

KEDVES LÁTOGATÓNK

Üdvözli a Kovács-tó!

Elsődleges szempontunk a kellemes és zavartalan kikapcsolódás mellett, emlékezetes horgászat biztosítása. Tavainkban található egyedülálló halállomány több évtized kemény munkájának köszönhető, így különösen nagy odafigyelést várunk el. Ezeknek a gyönyörű halaknak a megóvása érdekében egyedi szabályzatot hoztuk létre, hogy még sok évtizeden keresztül lehessünk az a Tó, ahol a nagyobbnál nagyobb rekordok születnek.

HOGYAN FOGLALHAT?

 1. Ha még nem horgászott nálunk: Ebben az esetben szükség lesz egy bemutatkozó horgászatra, amely során megismerkedünk egymással. Erre a FEEDERES tavon eltöltött néhány napos peca ad lehetőséget. Itt a szabad helyek függvényében bárki foglalhat. Amennyiben a horgászat alatt megfelelt a szabályzat minden pontjának, lehetősége lesz a többi tavunkra foglalni (szabad hely esetén akár az adott évben is).
 2. Akik többször horgásztak a „nagy” tavakon és kölcsönös a megelégedettség, a hűséget azzal jutalmazzuk, hogy Január-Február hónapban ELŐFOGLALÁSI lehetőséget biztosítunk számukra.

Foglalás menete:

A honlapunkon szereplő foglaltsági táblázat megtekintése után, telefonos egyeztetéssel lehetséges a helyfoglalás a 06/30-337-9444-es telefonszámon!

A foglalás előtt meg kell ismerni és elfogadni a helyi horgászrendet (HHR) és a MOHOSZ országos horgászrendjét (OHR), valamint a Tó ÁSZF-et.

A foglalást minimum 2 fő horgász esetében adhatjuk le. Csak horgászati céllal foglalhatók a helyek. A nagytestű halakra tekintettel a horgászoknak potenciális segítséget kell tudni nyújtani egymásnak egy hal kifogása esetén.  

A foglalás után, a túra költségének 50%-át 14 napon belül a honlapon feltüntetett számlaszámra kell elutalni! A túra előtt 1 héttel a teljes vételárat ki kell egyenlíteni.

Az utalás közleményében szerepelnie kell a foglaló nevének és a foglalt időpontnak a minél gyorsabb és könnyebb beazonosítás érdekében! A foglaló személyesen is rendezhető a tó recepcióján!

Sikeres tranzakció után számlát küldünk a megadott e-mail címre. Ha ez nem történik meg, érdeklődjön a 06/30-337-9444-es telefonszámon.

A foglalást átadni, eladni (közösségi oldalakon, csoportokban való hirdetés) szigorúan tilos, kitiltással jár és a foglaló elvesztésével! (Más személynek való foglalás tilos!)

Más horgásztól átvett foglalást nem veszünk figyelembe, nincs visszatérítés!

A horgászat teljes ideje alatt a helyet lefoglaló személynek jelen kell lennie.

Házi állatot higiéniai és biztonsági okokból nem lehet behozni a területre!

16 éven aluliak, halvédelmi szempontok miatt nem horgászhatnak a tavon!

A házakat 4 (Faházas, Feederes), illetve 6 (Nomád) fő használhatja. Indokolt esetben 12 éven aluli gyermek 5.000 Ft/éjszaka vagy felnőtt 8.000 Ft/éjszaka pótdíj fejében csatlakozhat. Ezt minden esetben még az elindulás előtt egyeztetni kell a Horgásztó személyzetével.

KAMERARENDSZER

A horgásztó területén kamerarendszer került kiépítésre. A területre belépők hozzájárulnak a felvételek rögzítéséhez, melyet az üzemeltető zártan kezel. Amennyiben kár esemény nem történik a felvételen, a GDPR-nak megfelelő időn túl törlésre kerülnek.

KÖTELEZŐ ESZKÖZÖK

Bár biztosítunk bizonyos halvédelmi eszközöket, azok megfelelő állapotáról érkezés után győződjön meg és szóljon az illetékes személynek, ha bármilyen problémát észlel. Amennyiben ezt elmulasztja és emiatt kár esemény történik, azért a felelősség Önt terheli. (kártérítést kell fizetni)

Saját halvédelmi eszközök is használhatóak előzetes egyeztetés alapján!

 • Nagyméretű mérlegelő és pontybölcső (mi biztosítjuk)
 • Sebfertőtlenítő (mi biztosítjuk)
 • Sűrű szövésű BOJLIS pálcás merítő SZAKADÁSMENTES (MIN 100 cm x 100 cm, szétszedhető!)
 • Botonként, 1 horog megengedett, maximum 4-es méret mely szigorúan szakáll nélkülinek kell lennie!
 • Lenyomott szakállú és micro szakállas horog sem elfogadott!!
 • A fő zsinór legnagyobb átmérője 0,30 mm lehet a Faházas és a Feederes tavon, míg a Nomád tavon akár 0,35mm is lehet.
 • Fonott fő zsinór használata tilos!
 • Dobóelőtétnek, horogelőkeként fonott zsinór használata engedélyezett.
 • Kizárólag elhagyós végszerelék használható (forgókapocs illetve nagyméretű csomó az ólom vagy kosár felett nem alkalmazható!)
 • 3,9 m-nél hosszabb bot és 3,5 lb-nál erősebb dobósúlyú bot használata tilos horgászat céljából, kivéve feeder bot melynek a hossza elérheti a 4,30 m-t is.
 • Leadcore rendeltetésszerű használata engedélyezett!
 • Minimum 50-es méretű orsót lehet használni, melynek a fékje letapadás mentes és természetesen megfelelően működik!
 • Stégen rod podról lehet horgászni.
 • Rádiós kapásjelző használata kötelező! Olyan üzemmódban kell használni, hogy másokat ne zavarjunk, de természetesen észlelhető legyen, ha kapás van.
 • Stég talpak és leszúrók használata tilos!
 • A horgászat (fenekező módszerrel) és az etetés csak a stégről történik a hal fárasztásával egyetemben, partról való etetés és horgászat tilos!

ÉRKEZÉS:

Kérjük, vegye figyelembe a feltüntetett érkezési időpontokat! Javasolt érkezés 20-30 perccel hamarabb.

 • Faházas tó érkezés: 12:00, Távozás: 10:00
 • Nomád-tó érkezés: 14:00, Távozás: 12:00
 • Feederes-tó érkezés: 14:00, Távozás: 12:00

Ekkor a kollegáink, ismertetik a Szabályzat lényeges elemeit és egyeztetik az adatokat. A fennmaradó költségek kiegyenlítésén túl,

10.000Ft/fő

kaukciót a recepción kell letétbe helyezni, melyet távozás előtt visszaadunk, ha nem történt szabálytalanság. Amennyiben szabálytalanság történik, azért bírságok kell fizetni.

A jóval korábban érkezők, a büfénél vagy a horgászboltban tölthetik el az időt. Nincs lehetőség hamarabb elfoglalni a horgászállást, mert a karbantartási, takarítási munkák zajlanak.

Miután minden adminisztráció sikeresen megtörtént, kollégáink felkísérik Önöket a Horgászállásra. Önálló közlekedésre NINCS lehetőség!

A felszerelések meglétét, a halőr a ház elfoglalását követően ellenőrzi, addig semmiképpen nem lehet megkezdeni a horgászatot! A halőrök jogosultak a horgász felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére és átvizsgálására.

Sátor állítása tilos, viszont pavilon állítható egyeztetés után.

 

AUTÓ HASZNÁLATA:

A tó egész területére a KRESZ szabályai vonatkoznak, ittas állapotban, vagy bármilyen tudatmódosítószer befolyásoltsága alatt gépjárművet vezetni szigorúan TILOS!

A maximum megengedett sebesség 20km/h. Kipakolás és parkolás céljából a térkőre állni tilos!

A horgászállások megközelítése lehetséges autóval. Az autót az állások melletti parkolóban kell elhelyezni úgy, hogy a forgalmat még átmenetileg se korlátozza!

A tó területén a túra végéig tilos a tavon közlekedni autóval, amennyiben rendkívüli esetben mégis gépjármű használatra kerülne sor, azt előbb telefonon jelezni kell a recepción.

Indokolatlan gépjármű használat miatt pótdíjat számolunk fel. A Horgásztó elhagyása engedély nélkül, autóval bírságot von maga után!

Bármilyen robbanó motor nélküli, két kerekű jármű bejelentés köteles és a KRESZ szabályait betartva használható!

HORGÁSZAT MEGKEZDÉSE:

Vigyázat! Esős időben a stég csúszásveszélyes!

A felszerelések ellenőrzése és megléte (merítő, botok, stb.) után elkezdődhet a horgászat! (szakáll nélküli horog, elhagyós szerelék) A halőrök bármikor ellenőrizhetik a horgász felszereléseket.

A Faházas tavon, a csónak először csak lebójázásra használható! Kérjük, ilyenkor a bója fejeket ellenőrizzék, annak esetleges elem cseréjét jelezzék kollegáinknak! Csónakos etetés csak a megjelölt időpontokban lehetséges, tehát helykeresés után csónakból történő etetésre még nincs lehetőség! Az etetésre megjelölt időpontok a Faházas tavon reggel 7:00-8:00, és délután 16:00:17:00!

Javasoljuk, hogy a szektorbójától 5 m-t szíveskedjenek elhagyni mindkét irányból, a kellemetlenségek elkerülése végett.

A Nomád tavon az első perctől kezdve lehet használni a csónakot, etetéshez és behúzáshoz egyaránt szektoron belül!

ETETÉS:

A halak kondícióban tartásához ingyenesen biztosítunk minden délután egy-egy vödör pellet-et állásonként, amit kötelező a következő adag pellet érkezéséig, távozásig a tóba juttatni. Amennyiben ez elmulasztásra kerül, szankciókat von maga után. Partról való etetés nem lehetséges!

 

A Feederes-tó: spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár, PVA, parittya és a katapult technikák, etetőhajó (2023-tól) egyaránt használhatóak.  Csónak használata tilos!

 

A Faházas-tó: spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár, PVA, parittya és a katapult technikák egyaránt használhatóak.  Csónak használata engedélyezett bójázásra és etetésre, behúzás tilos! Etetőhajó használata tilos!

 

A Nomád-tó: spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár, PVA, parittya és a katapult technikák, etetőhajó egyaránt használhatóak.  Csónak használata engedélyezett behúzásra is!

Az etetés mennyiségére korlát nincs, de időszakosan elrendelhetünk korlátozásokat.

 

Kérjük a Tisztelt Vendégeinket, hogy ésszerű etetési mennyiséggel készüljenek. A hozott etetőanyagot, minőség-ellenőrzés céljából kötelező a halőr számára bemutatni.

Kutyatáppal való etetés és ismeretlen eredetű anyagokkal, por alapú etetőanyagokkal, magvakkal, tigris mogyoróval etetni és csalizni szigorúan tilos!

 

CSÓNAK HASZNÁLATA:

 • Csónakot mindenki saját felelősségre használhatja, betartva az OHSZ és az UVK szabályait!
 • Csónakot csak és kizárólag mentőmellény használatával lehet igénybe venni!
 • Kiskorú gyermek nem tartózkodhat a csónakban!
 • A csónakot tudatmódosító szerek befolyásoltsága alatt használni szigorúan tilos!
 • Csónakos fárasztás NEM ENGEDÉLYEZETT!
 • Éjszakai csónak használat (naplemente után) tilos!
 • Saját csónak használata nem engedélyezett!
 • Saját elektromos motor használható, halőri ellenőrzést követően!
 • Robbanómotor használata TILOS!
 • Indokolatlan csónak használat TILOS!
 • Saját dőlő bója használata engedélyezett!
 • H-bója és más jelölő eszköz használata TILOS!
 • Az Országos Hajózási szabályzatot (OHSZ) minden esetben alkalmazni kell.
 • Vihar esetén a tilalmaknak megfelelően kell cselekedni.
 • Napnyugta után és napfelkelte előtt semmilyen esetben sem lehet csónakot használni.

HORGÁSZAT:

Egy álláson maximum 6 bottal lehet horgászni!

A botokat őrizetlenül hagyni tilos és csak horgász felügyelheti őket.

Amikor kapás van, kérjük, a lehető legkörültekintőbben és megfelelő kíméletességgel és tisztelettel hajtsa végre a fárasztást! Kérje meg horgásztársát, hogy ellenőrizze a merítéshez, mérlegeléshez és fotózáshoz szükséges eszközöket. Azok legyenek kéznél.

A hal megszákolásánál segítsünk horgásztársunknak a következő képpen:

 • Minden esetben szétszedett merítő fejjel helyezzük a bölcsőbe a halat
 • A bölcsőben, bő vízben egyszerre csak 1 hal lehet.
 • A halakat a tó által biztosított szájfertőtlenítővel visszaengedés előtt le kell kezelni!
 • A lehető legrövidebb idő alatt helyezzük vissza élőhelyére a halat.
 • A bölcsőt a stégről elvinni tilos!
 • Halat visszaengedni csak a mérlegelővel a visszaengedőről lehet.
 • Tokhalat szigorúan tilos szákolni, itt a mérlegelőt kell használni! Partra kivenni szigorúan tilos. Melles csizmával be lehet menni fotózkodni.
 • A halat csak akkor engedjük el, mikor már önerőből elúszna.
 • Csak az általunk biztosított fertőtlenítő engedélyezett. Színezett fertőtlenítő használata TILOS!
 • Erőszakos fárasztás, bevágás TILOS!
 • A tóban fürödni tilos!

FOTÓZÁS:

A Munkatársaink a kamerán minden megszákolt hallal való bánásmódot nyomon követnek a szákolástól a visszaengedésig.

A fotózásnál az alábbi szempontokat kell betartani:

 • A halat partra emelni és fotózni segítő nélkül tilos.
 • A halat magára hagyni még rövid időre sem szabad. Vegyük igénybe a segítőt.
 • Esztétikus, megbecsülést és tiszteletet tükröző kép készüljön a halról.
 • Háttér a víz és vízparti terület legyen, ahol zavaró oda nem illő dolgok nem láthatóak. (cigaretta, étel, ital stb.)
 • Tilos a csonkítás, kopoltyúba nyúlás!
 • A halat térdelve vagy guggolva lehet tartani, kizárólag a bölcső felett.
 • A hal legyen tiszta.
 • A halat rongyban, kesztyűben fogni tilos.
 • A halakat igyekezzünk minél hamarabb visszaengedni az életterébe, fotózás után egyből engedjük vissza (szákolástó a visszaengedésig maximum 5 perc telhet el)!
 • Halat fotózás céljából körbe adni, letárolni, illetve állva fotózni szigorúan tilos!
 • Amennyiben a fotózás nem sikerül a hal többszöri (3-4x) bölcsőbe való visszeesése miatt, a fotózást ne erőltessük és haladéktalanul engedjük vissza!
 • Hal kiejtése a bölcsőből azonnali szankciókat von maga után! (Kaució elvesztése, horgászat felfüggesztése a tavon, kártérítés kezdeményezése).
 • Ha megfelelő fotót kapunk a fogásról, közzé tesszük a közösségi oldalainkon

FOTÓK ÉS MÉDIA ANYAGOK MEGJELENÍTÉSE:

 • A fotók közösségi oldalon való felhasználása, reklámanyag közzétételéhez a Horgásztó üzemeltető, kizárólagos engedélyével lehetséges.
 • Rossz hírnevet keltő fotók megjelenítése szigorúan tilos! Akár jogi eljárást is vonhat maga után.
 • Drónok és testkamerák, akciókamerák használata tilos!
 • Reklámanyag, termék fotózás (etetőanyag, csali stb.), cikkekhez való képanyag készítése mind engedélyköteles!

VISELKEDÉS ÉS ETIKETT:

Mivel a szabályok nem büntetési céllal készültek, hanem ezek óvják az értékeket és a horgászni vágyók nyugalmát és biztonságát, ezért két fontos dolgot előre bocsájtunk:

 1. A szabályszegés beismerése enyhitő körülmény lehet, melyet értékelünk.
 2. Mások által elkövetett szabályszegés jelzése a közös értékeink védelme.

Kérjük, ügyeljen a környezet tisztaságára és a horgászhelyet olyan állapotban átadni, mint ahogyan átvették!

Mobil WC és az illemhelyek használata kötelező, elmulasztása esetén bírsággal jár.

Bárminemű hangrendszer használata TILOS!

A horgászok kerüljék a kiabálást, hangoskodást, másokat zavaró viselkedést, a mértéktelen alkoholfogyasztást. A horgász minden esetben felelősséggel tartozik a vendégeiért és azok tetteiért.

Akit a halőreink úgy ítélnek meg, hogy túlzott mértékben fogyasztott tudatmódosító szereket és nem ura önmagának, az nem folytathatja a horgászatot.  Amennyiben nem követi a halőr utasításait, akkor a halőreink jogosultak hatósági intézkedések kezdeményezésére. Mivel közösségi felelősség van, a vele egy horgászhelyen horgászókra is vonatkozik a tilalom!

 

LÁTOGATÓ FOGADÁSA:

 

Lehetőség van ésszerű létszámban látogatók fogadására.

 

Fontos, hogy csak nyitvatartási időn belül látogathatják a tavat.

A horgász a vendégeiért felelősséggel tartozik. Az ő kötelessége a horgászrend megsértőjét figyelmeztetni, a szabálytalanságot haladéktalanul megszüntetni. Súlyos esetekben a halőrnek joga van a vendéglátó horgásszal szemben akár hatósági eljárást is kezdeményezni.

ÉJSZAKAI ETIKETT:

Éjszaka semmilyen okból sem lehet csónakkal vízre szállni, valamint autó használata tilos!

A Horgásztavat zárása után csak indokolt esetben és józanul lehet elhagyni. Ha valaki a figyelmeztetés ellenére ittas állapotban akarja elhagyni gépkocsijával a Horgásztó területét, a Halőr köteles jelenteni a Rendőrségnek az esetet.

Éjjeli horgászat akkor lehetséges, ha a kapásjelző beltéri egysége megfelelően működik és a horgásztársak közül legalább 1 fő potenciális segítő jelen van a fárasztástól a visszaengedésig.

Amennyiben kapás esetén bevágás nem történik bírságot von maga után.

Ha ezen pontok betartása nem valósul meg, abban az esetben éjszakai horgászatra nincs lehetőség.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK:

Zuhanyzási lehetőség díjtalanul 0-24 órában biztosított, a recepció mellett található, erre kijelölt épületben. Kérünk a zuhanyzók használata során is tanúsítson figyelmességet és hagyja maga után tisztán.

Horgászboltot és a büfét a nyitvatartási időn belül lehet korlátlanul látogatni a többi szabályozás mellett.

Az egyéb szolgáltatásainkat (csónakmotor, akkumulátor, etetőhajó, tűzifa, elem) a horgásztó nyitva tartásáig lehet megigényelni illetve cserét kérni!

FOGALMAK:

 • Látogató: a Horgásztó nyitva tartás ideje alatt, a nálunk horgászókat meglátogatja (a Vendéget fogadó horgásznak jeleznie kell a Recepció felé a Vendég érkezését. Bemondás alapján senkit nem engedünk fel a horgászállásara. A Vendéglátónak kell a Recepción fogadni a Vendégét, aki gyalogosan megközelítheti a horgászállást. A látogatók számára tilos a horgászat, hallal való fényképezkedés. A HHR minden szabálya vonatkozik rá. A távozást jelezni kell a Recepción.
 • Kísérő/Segítő: horgászatot szemléli és segítheti a horgászatot a HHR-ben engedélyezett módszerekkel.
 • Horgász: aki a helyet foglalta, nélküle be-chekkolni nem lehetséges, kezeskedik a vendég horgászokért és a kísérőkért (a szabálytalankodón túl a horgász is szankcionálható)
 • Vendég horgász: akik a helyet foglalóval érkeznek, HHR betartása számukra is kötelező

KICHEK:

Horgászat befejezésekor, összepakolás utána minden esetben kollegáinkat értesíteni kell, a már korábban említett telefonszámon.

Ő ellenőrizni fogja a horgászhelyhez tartozó eszközök meglétét, a ház, stég és a csónak tisztaságát! Amelyik házhoz dézsafürdő tartozik, ellenőrzésre kerül a víz tisztasága. A faházban elhelyezett berendezésekért, illetve az esetlegesen okozott károkért a horgászok felelnek és bírságot vagy pótdíjat fizethetnek.

Távozás előtt a horgászok visszakapják leadott dokumentumokat, illetve kauciójukat (amennyiben a ház tisztán lett átadva, illetve semmilyen kár nem keletkezett, viselkedésük megfelelt a szabályzatban leírtaknak)

FOGLALÁS MÓDOSÍTÁSA, LEMONDÁSA:

A foglaláskor átutalt összeget foglalóként kezeljük, a PTK. 2013 évi V. törv. XXVI. fejezet értelmében.

 • Módosítás: amennyiben a foglalt időpont nem megfelelő és másik időpontra szeretné áthelyezni módosítás kérelmet kell küldeni
 • Lemondás: amennyiben a foglalt időpontra nem tud eljönni akkor lemondási kérelmet kell küldeni.

Kérelmet a tokajikovacsto@yahoo.com-re kell elküldeni, ezt követően telefon kell értesíteni bennünket 06-30/337-9444.

A kérelemnek a következőket tartalmaznia:

 • Foglaló neve (utaló neve és számlaszáma)
 • Foglalás időpontja (érintett időpont)
 • Lemondás oka (megfelelő indok)

Módosítási díj:

 • 90 napnál több az érkezés előtt: 5.000.-
 • 90 napnál kevesebb az érkezés előtt 12.000.-

Lemondási díj:

 • ha a visszamondás érkezés előtt 45 napnál korábban történik 50%-a visszaigényelhető
 • érkezés előtt 45 napnál később történik a foglaló nem igényelhető vissza.

EGYÉB:

A Szabályzat módosításának jogát fenntartjuk. Saját szellemi tulajdonként kezeljük. Nem másolható! Előfordulhat, hogy Munkatársaink olyan kéréssel fordulnak Önökhöz, amely a szabályzatban pillanatnyilag nem található meg. Kérjük, ebben az esetben is szíveskedjenek együttműködni Velük. Ha a Szabályzattal kapcsolatosan bármilyen kérdés merül fel, azt kérjük telefonon vagy e-mailben tegyék fel nekünk.

DÉZSAFÜRDŐ:

 • Dézsafürdő fűtéséhez csak az általunk biztosított fát lehet használni!
 • Csak a használati időre vegye le a takarót, aztán azonnal helyezze vissza!
 • A fürdőket mindenki csak saját felelősségre vegye igénybe!
 • A medencében ételt és italt fogyasztani szigorúan tilos!
 • Ügyeljen a víz tisztaságára!
 • Medence használata előtt zuhanyzás kötelező!
 • Fürdőruha használata kötelező!
 • Vízbe ugrani vagy alámerülni tilos!
 • 14 éves kor alatt használni tilos!
 • Horgászat közben használni tilos!
 • Alkohol és tudatmódosító szerek befolyása alatt a medence használata szigorúan tilos!
 • Dohányozni tilos!
 • Mások nyugalmát zavaró módon viselkedni tilos!
 • Fertőző betegséggel vagy nyílt sebbel rendelkező személy nem használhatja!

FIGYELEM! Kérjük, feltétlenül vegye figyelembe a fentebb leírtakat, mert szabályszegés esetén a kaució elvesztésével jár.  A házirend megsértése kitiltással játhat! Távozáskor a gondnok ellenőrzi a víz tisztaságát. Amennyiben indokolatlan mértékben szennyeződött, és a víz cserére szorul, kártérítést kell fizetni, melynek összege 50.000 Ft.

NYITVATARTÁS:

jan. 4. - feb. 28.

8:00 - 16:00

már. 1. - már. 31.

7:00 - 16:00

ápr. 1. - szep. 30.

7:00 - 17:00

okt. 1. - nov. 30.

7:00 - 16:00

dec. 1. - dec. 24.

8:00 - 16:00

CÍMÜNK:
3910 Tokaj, Tiszaladányi út (külterület)

FOGLALÁS:
Foglalni személyesen vagy az alábbi telefonszámon: +36 (30) 337-9444

FACEBOOK:
facabook.com/tokajikovacsto1

INSTAGRAM:
@tokaji.kovacsto